top of page

הצבת מטרות

עליכם לדעת לאן פניכם מועדות ומה אתם רוצים להשיג בסופו של התהליך. בפגישת הייעוץ עם עוה"ד, עליכם לקבל תמונה אמיתית וכנה של מצבכם המשפטי. כמובן, שאין אף עו"ד שיוכל להתחייב על תוצאה כלשהי, אולם עליכם לקבל מושג כלשהו על מרחב האפשרויות העומד בפניכם.

תיעוד ואיסוף מסמכים

יש לאסוף מסמכים אשר יוכיחו את טענותיכם בערכאה המשפטית. יש לוודא שבמהלך התיעוד ואיסוף המסמכים לא גולשים לפעולות פליליות. במידה ושוכרים משרד חקירות, יש לוודא כי למשרד החקירות יש רישיון בתוקף ממשרד המשפטים, ולהורות לחוקרים לפעול אך ורק באופן חוקי. בנוסף, יש לוודא כי יש בחזקתכם העתק מכל מסמך חשוב שצברתם במהלך חייכם המשותפים (כגון: הסכם ממון, רישיון רכב, חוזים שונים וכד'). חשוב מאוד – לעולם אל תחתמו על שום מסמך מבלי להיוועץ עם עוה"ד המייצג אתכם.

מירוץ סמכויות

במידה והחלטתם על פתיחת הליך הגירושין, יש להיוועץ עם עוה"ד באיזו ערכאה משפטית כדאי להגיש את התביעה – בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

תלונות שווא במשטרה

אין להגיש תלונת שווא במשטרה – זהו כלל שעליו נאמר "ייהרג ובל יעבור". הגשת תלונת שווא במשטרה חושפת את מגיש התלונה לכתב אישום, תביעה נזיקית ונזק תדמיתי בפני בית המשפט. ברוב המקרים הדבר הרבה יותר מזיק מאשר מועיל.

חשיפת הילדים לסכסוך

יש להימנע ככל האפשר מחשיפת הילדים לסכסוך. זכרו שהילדים הם הנפגעים העיקריים מהליך הגירושין, ועד כמה שזה מפתה להשתמש בילדים כנגד בן הזוג, הנזק שנגרם קשה מנשוא. זכרו תמיד שהצדדים המתגרשים הם אך ורק ההורים ובשום פנים ואופן לא הילדים.

חשיפת הילדים לסכסוך

עשה ואל תעשה

ייעוץ משפטי

בין אם אתם הצד היוזם את הפרידה ובין אם לא, מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לפני נקיטת צעד כלשהו. לעיתים קרובות, עצות מ"בעלי ניסיון" עלולות להוות עצות אחיתופל. גם אם הדבר נראה לכם נכון צודק וסביר, פעולה פזיזה עלולה למנוע מכם דברים אשר מגיעים לכם, ואף להזיק לתוצאות ההליך המשפטי.

הגשת מסמכים

אין להגיש שום מסמך לכל ערכאה משפטית מבלי להיוועץ עם עו"ד. לכל מסמך יש ערך משפטי כלשהו, והגשת מסמכים אשר נראים שוליים ולא חשובים עלולים להוות אבן נגף בניהול ההליך.

טיפול זוגי/משפחתי

מומלץ לפנות לטיפול זוגי ו/או משפחתי לפני פתיחת הליך הגירושין. במקרה הטוב, אולי ניתן יהיה להציל את חיי הנישואין. במידה ולא, אולי יהיה ניתן לנהל את הליך הגירושין בדרכי שלום.

חשאיות

יש לזכור כי "סייג לחכמה – שתיקה". יש להקפיד על שמירה על חשאיות לאורך כל הדרך. מומלץ להימנע ככל האפשר מלהודיע קבל עם ועדה על החלטתכם להגיש תביעות כנגד הצד השני, או מלמסור מידע כלשהו לכל אדם באשר הוא, חוץ מעוה"ד שמייצג אתכם.

ללא אלימות!

זהו כלל נוסף שעליו נאמר "ייהרג ובל יעבור". מעבר לכך שאלימות כלשהי כלפי בן הזוג הוא דבר שאינו חוקי, הדבר גם כלל וכלל לא מוסרי. גם אם הצד השני מנסה לגרור אותך לפרובוקציה כלשהי יש להימנע מכך בכל מחיר. היגררות למעשה אלימות יגרום להרחקת הצד האלים מביתו. יודגש כי הדבר נכון גם לגבי אלימות מילולית ולא רק לאלימות פיזית.

כבוד הדדי

על כל צד לזכור שלמרות כל מה שייאמר, היתה לצדדים גם תקופה טובה ביחד – אחרת לא הייתם מתחתנים. גם אם הבחירה שלכם התבררה כשגויה, עדיין עם כל המשקעים והכעסים, צריך להשתדל ולסיים את הקשר בצורה מכובדת. על אחת כמה וכמה כאשר יש גם ילדים המעורבים בהליך. כאשר יש ילדים, הקשר בין הצדדים יצטרך להימשך, וטובת הילדים היא שהקשר יהיה מבוסס על כבוד הדדי.

bottom of page